Ζυμαρικά/Ρύζι
Λαζάνια με λαχανικά
27.07.2011

ΥΛΙΚΑ:
• 1 πακέτο λαζάνια κατά προτίμηση barilla
• 600γρ. σπανάκι
• 1 ματσάκι άνηθο
• 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
• 300γρ. μανιτάρια φρέσκα
• 300γρ. ανθότυρο (το θρυμματίζετε με τα χέρια σας)
• 250γρ. regatto light τριμμένο
• 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 1 φλ φρέσκο γάλα 2% λιπαρά
• 1 μικρή κρέμα γάλακτος light
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφού έχετε πλύνει καλά όλα τα λαχανικά ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια τον άνηθο και το σπανάκι. Κόβετε σε λεπτές φέτες τα φρέσκα μανιτάρια. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει. Τσιγαρίζετε τα μανιτάρια. Αφού ροδίσουν λίγο ρίχνετε τα κρεμμυδάκια. Μετά από ένα λεπτό προσθέτετε και τον άνηθο. Αμέσως μετά και το σπανάκι. Ανακατεύετε από την αρχή με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς. Μετά από δυο λεπτά περίπου προσθέτετε το γάλα το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρει μια βράση κατεβάζετε από την φωτιά. Προσθέτετε στο μίγμα λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο ανακατεύετε καλά και ρίχνετε και το θρυμματισμένο ανθότυρο. Σε ένα ορθογώνιο ταψάκι ή πυρέξ βάζετε μια στρώση λαζάνια ρίχνετε την μισή από την γέμιση. Καλύπτετε με λαζάνια και ρίχνετε την υπόλοιπη γέμιση. Καλύπτετε με λαζάνια ρίχνετε το regatto, την κεφαλογραβιέρα και την κρέμα γάλακτος. Ψήνετε στους 200 OC για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσει). Προσοχή τα λαζάνια δεν τα βράζουμε!!!

Tips: Εάν θέλετε κρατάτε λίγες φέτες μανιταριών και τις προσθέτετε στο πάνω μέρος του φαγητού στο τέλος.

                                              
                                                                                                                    Καλή σας όρεξη…






Αρχική   ::  Προφίλ   ::  Υπηρεσίες   ::  Άρθρα   ::  Συνταγές   ::  Νέα   ::  Συνεντεύξεις   ::  Δικτυακοί Τόποι   ::  Site Map   ::  Επικοινωνία
© 2011 Ελένη Πεννιά