Κρέας/Κοτόπουλο
Χοιρινό με πορτοκάλι
08.08.2011

ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό χοιρινό μπούτι
• 5 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
• Χυμό από 2 πορτοκάλια
• Χυμό από ένα λεμόνι
• ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προτιμάμε το φαγητό να ψηθεί σε γάστρα. Φροντίζουμε να χαράξουμε το μπούτι σε μερίδες. Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες και πλύνουμε το κρέας πολύ καλά τα βάζουμε στη γάστρα και τα αλατοπιπερώνουμε. Φτιάχνουμε ένα μείγμα με τους χυμούς των πορτοκαλιών, του λεμονιού, του κρασιού, του μελιού και της μουστάρδας και χτυπάμε καλά. Τρίβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα. Περιχύνουμε τις πατάτες και το κρέας και ανακατεύουμε να πάει παντού. Τέλος ρίχνουμε το λάδι σε όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 και ½  ώρα στους 150-160 0C και στη συνέχεια ψήνουμε για 1 ώρα με ανοιχτό καπάκι στους 180 0C για χρώμα.
                                              
                                                                                     Καλή σας όρεξη…





Αρχική   ::  Προφίλ   ::  Υπηρεσίες   ::  Άρθρα   ::  Συνταγές   ::  Νέα   ::  Συνεντεύξεις   ::  Δικτυακοί Τόποι   ::  Site Map   ::  Επικοινωνία
© 2011 Ελένη Πεννιά