Επιδόρπια/Γλυκά
Μελομακάρονα
23.12.2011

ΥΛΙΚΑ: 
• 2 φλ ελαιόλαδο
• 3/4 φλ φυσικό χυμό πορτοκάλι
• 1 φλ ζάχαρη
• 1 κιλό αλεύρι
• 1/4 φλ κονιάκ
• 2 κουταλιές μπέικην ή σόδα
• 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
• 1 φλ ψιλοκομμένα καρύδια
• κανέλα και γαρύφαλλο

ΥΛΙΚΑ (για σιρόπι):
• 2 φλ μέλι
• 2 φλ νερό
• 1 1/2 φλ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό του πορτοκαλιού, την σόδα, το κονιάκ, τα μπαχαρικά, ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι μέσα σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφού γίνει ένα συμπαγές μείγμα πλάθουμε σε μικρά μεγέθη τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το σιρόπι. Τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και λίγη κανέλα. Όσον αφορά το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο κατσαρολάκι και βράζουμε το μείγμα για 5 περίπου λεπτά.





Αρχική   ::  Προφίλ   ::  Υπηρεσίες   ::  Άρθρα   ::  Συνταγές   ::  Νέα   ::  Συνεντεύξεις   ::  Δικτυακοί Τόποι   ::  Site Map   ::  Επικοινωνία
© 2011 Ελένη Πεννιά