Επιδόρπια/Γλυκά
Κέικ καρότου
22.07.2011

ΥΛΙΚΑ:
• 1 φλ ελαιόλαδο
• 1 1/2 φλ ζάχαρη
• 2 φλ καρότα τριμμένα
• 2 ½ φλ αλεύρι ολικής άλεσης
• 1 φλ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
• 2 κ.γλ. μπείκιν πάουντερ
• ½ κ.γλ. σόδα
• 4 αυγά
• 1 κ.γλ. κανέλλα
• Λίγο γαρίφαλο
• 2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Χτυπάμε την ζάχαρη με το ελαιόλαδο καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα ρίχνοντας σιγά-σιγά και τα υπόλοιπα υλικά (αφήνουμε για το τέλος το αλεύρι). Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ που έχουμε ελαφρώς λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε στους 180 ΟC για μια ώρα σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει.








Αρχική   ::  Προφίλ   ::  Υπηρεσίες   ::  Άρθρα   ::  Συνταγές   ::  Νέα   ::  Συνεντεύξεις   ::  Δικτυακοί Τόποι   ::  Site Map   ::  Επικοινωνία
© 2011 Ελένη Πεννιά