Επιδόρπια/Γλυκά
Μπάρες δημητριακών με βρώμη και μπανάνα
14.07.2011





ΥΛΙΚΑ: 
• 300γρ. βούτυρο με λιγότερα κορεσμένα λιπαρά π.χ. Flora Soft 
• 150γρ. μαύρη υγρή ζάχαρη ή 75γρ.μαύρη ζάχαρη
• 100γρ. μέλι
• 700γρ. βρώμη
• 50γρ. αμύγδαλα σπασμένα
• 50γρ. αμύγδαλα φυλέ
• 100γρ. σουσάμι
• 2 ασπράδια μαρέγκα
• 1 κ.γλ. κανέλα
• 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 4 μπανάνες πολτοποιημένες ή 16 σύκα ξερά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το σουσάμι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την μπανάνα και την μαρέγκα συνεχίζοντας το 170οC για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.Tips: Μπορούμε να λιώσουμε σοκολάτα υγείας σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων και μ’ αυτή ν’ αλείψουμε τις ράβδους



Αρχική   ::  Προφίλ   ::  Υπηρεσίες   ::  Άρθρα   ::  Συνταγές   ::  Νέα   ::  Συνεντεύξεις   ::  Δικτυακοί Τόποι   ::  Site Map   ::  Επικοινωνία
© 2011 Ελένη Πεννιά