Νέα
Επανάσταση στη βιομηχανία τροφίμων
12.09.2011

Πηγή: Admin

Η τυχαία ανακάλυψη ενός συστατικού που παράγεται από ένα μη παθογόνο βακτήριο, μπορεί πραγματικά να αποτελέσει μια νέα επανάσταση στην βιομηχανία τροφίμων. Ερευνητές του πανεπιστημίου της Μινεσότα ανακάλυψαν ένα φυτικό αντιμικροβιακό συστατικό το οποίοι μπορεί, όταν προστεθεί στα τρόφιμα, να εξουδετερώσει τα παθογόνα μικρόβια όπως η E. coli και η listeria. Το συστατικό αυτό είναι ένα φυσικό πεπτίδιο που παράγεται από ένα αβλαβές για τον άνθρωπο βακτήριο. Είναι το πρώτο φυσικό πρόσθετο τροφίμου το οποίο έχει βρεθεί να σκοτώνει τα συνήθως παθογόνα gram αρνητικά βακτήρια. Σύμφωνα με τον καθηγητή Dan O'Sullivan, το συστατικό αυτό μπορεί να προφυλάξει τα τρόφιμα από μια μεγάλη σειρά παθογόνων μικροοργανισμών. Το συστατικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην βιομηχανία τροφίμων σε πολλούς τομείς, όπως στην βιομηχανία κρέατος, γαλακτοκομικών, κονσερβοποιημένων τροφών, αυγών, θαλασσινών κλπ. Το σημαντικό πλεονέκτημα του είναι ότι πέπτεται από τον οργανισμό και δεν παρουσιάζεται καμία αλλεργική αντίδραση ή άλλη παρενέργεια στον άνθρωπο.





Αρχική   ::  Προφίλ   ::  Υπηρεσίες   ::  Άρθρα   ::  Συνταγές   ::  Νέα   ::  Συνεντεύξεις   ::  Δικτυακοί Τόποι   ::  Site Map   ::  Επικοινωνία
© 2011 Ελένη Πεννιά