Επιδόρπια/Γλυκά
Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας
16.12.2012
Από την Σπυριδούλα Κυπριώτη

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 50 ΤΕΜΑΧΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ):
700 γρ. Αλεύρι μαλακό
• 1 κ.γλ. Μπεικν παουντερ
• 2 κ.γλ. Κανέλα
• 1 κ.γλ. Σόδα
• 200 γρ. Ζάχαρη
• Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• 100 ml Σόδα αναψυκτικό
• 150 ml Ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. Κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζω το αλεύρι με τα μπέικιν, κανέλα και σόδα σε ένα μπωλ.Χτυπάω στο μίξερ τα υγρά υλικά με την ζάχαρη μέχρι να λίωσει.Ενώνω σε αυτό τα στερεά κοσκινισμένα υλικά και το ξύσμα.Ζυμώνω λίγο με τα χέρια και προσθέτω αλεύρι αν χρειάζεται μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνω να ''ξεκουραστεί'' λίγο και πλάθω σε διάφορα σχήματα. Τα απλώνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζω με καστανή ζάχαρη.Ψήνω για 20-25 λεπτά στους 180 0C.

                                                                        ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...






Αρχική   ::  Προφίλ   ::  Υπηρεσίες   ::  Άρθρα   ::  Συνταγές   ::  Νέα   ::  Συνεντεύξεις   ::  Δικτυακοί Τόποι   ::  Site Map   ::  Επικοινωνία
© 2011 Ελένη Πεννιά