Σνακ/Finger Food
Κριτσίνια με ελιές
08.03.2013
Από την Σπυριδούλα Κυπριώτη

ΥΛΙΚΑ:
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. αλεύρι ολικής
75 γρ. βούτυρο (π.χ. Flora) ή ελαιόλαδο
200 ml νερό
16 γρ. μαγιά (2 φακελάκια ξερή)
100 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
Λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά να γίνει μια ευπλαστή μαλακή ζύμη και στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές (ίσως χρειαστεί λίγο νερό ή λίγο αλεύρι παραπάνω). Τέλος αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο η ζύμη και πλάθουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια. Τοποθετούμε σε ταψί και τα αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν λίγο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 0c και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Άν τα θέλουμε πιο σκληρά, τα ψήνουμε λίγο περισσότερο.
Τα φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία ή μια σακούλα, διατηρούνται για πολύ καιρό.  

Tips: Μπορούμε αντί για ελιές να βάλουμε κάτι άλλο π.χ. καρότο τριμμένο ή κρεμμύδι ή και τίποτα. Επίσης μπορούμε να τα καλύψουμε με σουσάμι ή να τα πασπαλίσουμε με λίγο αλέυρι πριν το ψήσιμο.




Αρχική   ::  Προφίλ   ::  Υπηρεσίες   ::  Άρθρα   ::  Συνταγές   ::  Νέα   ::  Συνεντεύξεις   ::  Δικτυακοί Τόποι   ::  Site Map   ::  Επικοινωνία
© 2011 Ελένη Πεννιά