Ζυμαρικά/Ρύζι
Μακαρονάδα τόνου
08.12.2013

Από την Σπυριδούλα Κυπριώτη

ΥΛΙΚΑ:
1 Πακέτο μακαρόνια πένες ολικής αλέσεως
1 Κονσέρβα τόνο σε νερό
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα
2 Σκελίδες σκόρδο
1 Πιπεριά φλωρίνης
1 Κουτ.σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι
1 Κουτί ντομάτα τριμμένη
1 Κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1/2 Ποτηράκι κρασί λευκό
3 Κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο βασιλικό
Λίγη φρέσκια ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πιπεριά.Τα σοτάρουμε σε κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό.Κόβουμε τις ελιές στην μέση και τις βάζουμε στην σάλτσα, τα μυρωδικά και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον προσθέτουμε στη σάλτσα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε αλάτι (φυσικά οι ελιές και ο τόνος έχουν ήδη αλάτι), καλό θα ήταν να το αποφύγουμε.Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στην σάλτσα ή την σερβίρουμε από πάνω. Η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη.

 
                                                                        Καλή σας όρεξη...






Αρχική   ::  Προφίλ   ::  Υπηρεσίες   ::  Άρθρα   ::  Συνταγές   ::  Νέα   ::  Συνεντεύξεις   ::  Δικτυακοί Τόποι   ::  Site Map   ::  Επικοινωνία
© 2011 Ελένη Πεννιά