Σαλάτες/Ορεκτικά
Σαλάτα Ταμπουλέ (με πλιγούρι)
17.11.2011

ΥΛΙΚΑ:
• 1 φλ πλιγούρι
• 1 φλ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 1 φλ ψιλοκομμένη ντομάτα (χωρίς σπόρους)
• 2 φλ ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
• Αλάτι, πιπέρι
• Χυμός λεμόνιου
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε καλά το πλιγούρι και είτε το αφήνετε σε νερό να φουσκώσει είτε το βράζετε περίπου 15 λεπτά σε άφθονο νερό και το αφήνετε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα λαχανικά προσεχτικά για να μη λιώσουν (ιδιαίτερα οι ντομάτες) με το πλιγούρι. Χτυπάτε καλά το ελαιόλαδο με το λεμόνι, περιχύνετε τη σαλάτα, προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι και τοποθετήτε την σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
 

                                                               Καλή σας όρεξη…





Αρχική   ::  Προφίλ   ::  Υπηρεσίες   ::  Άρθρα   ::  Συνταγές   ::  Νέα   ::  Συνεντεύξεις   ::  Δικτυακοί Τόποι   ::  Site Map   ::  Επικοινωνία
© 2011 Ελένη Πεννιά